Waarop moet je letten bij het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

-

Wil je de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten, maar weet je nog niet goed waar je allemaal op moet letten? Op de bouwplaats krijg je te maken met veel risico’s, waardoor niet alleen het bouwproject in gevaar komt, maar je ook financieel veel risico loopt. Als je niet goed verzekerd bent, kan het zomaar zijn dat je jouw bedrijf na verloop van tijd niet voort kunt zetten. Het is daarom aan te raden om je zo veel mogelijk te verdiepen in de mogelijkheden. Deze verzekering dekt jou bijvoorbeeld voor onvoorziene omstandigheden waaruit schade of letsel ontstaat bij klanten. Hoewel je niet altijd invloed hebt op de risico’s, kun je jezelf wel beschermen tegen de gevolgen ervan. Maar waar moet je dan allemaal op letten? 

De dekking en de vergoedingen

Bij het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dien je goed te weten waar je bedrijf allemaal mee te maken heeft. Niet ieder bouwbedrijf is hetzelfde, waardoor er ook weer andere risico’s voor kunnen komen. Het is daarom aan te raden om jouw behoeften en een risicoanalyse op papier te zetten. Van hieruit kijk je naar de mogelijke dekkingen. Sommige verzekeringen dekken bijvoorbeeld alleen de schade aan eigendommen, terwijl andere zich meer richten op lichamelijk letsel. Andere verzekeringen nemen ook adviezen mee in de dekking. Vergeet ook niet te letten op de bedragen die maximaal uitgekeerd worden. Je wilt immers niet achteraf nog voor financiële verrassingen komen te staan. Je kunt hiermee voldoende vergoed krijgen van de claim en jouw eigen spaargeld onaangeroerd laten. 

De polisvoorwaarden van de verzekering 

Als je een constructie all risk verzekering afsluit, moet je de polisvoorwaarden goed doornemen. In deze voorwaarden zie je namelijk precies wat er wel en niet gedekt wordt. Hoewel je het liefste geen schadeclaims indient, wil je wel weten wat je kan verwachten in het geval van schade en de indiening ervan. In de voorwaarden staat bijvoorbeeld ook wat de limieten zijn en hoe hoog jouw eigen risico is. Dit eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt als je de claim hebt ingediend, waarna de verzekering de rest vergoedt. Je kunt het eigen risico omhoog zetten indien je dit bedrag kunt dragen, zodat je maandelijks minder betaalt. Als je geen hoger bedrag kunt dragen, laat het dan op het minimale staan. 

De juridische ondersteuning goed bekijken

Vergeet ook niet om door te nemen of de verzekering gespecialiseerd is in de bouwsector. Deze sector is immers geheel anders dan andere sectoren, waardoor je ook weer andere risico’s krijgt die gedekt moeten zijn. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die alles heeft meegenomen in de dekking en kom niet voor verrassingen te staan. En denk aan de juridische ondersteuning die geboden wordt. Sommige problemen leiden tot juridische geschillen, waar je voldoende hulp bij kunt gebruiken. Een goede verzekering zal jou deze ondersteuning bieden, zonder dat hier hoge kosten aan hangen. Jij kunt je richten op de werkzaamheden en het onderhouden van contact met de klanten. 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments